TEMATICĂ: NUNTA VINTAGE
Dacă data trecută am vorbit despre nunta clasică, astăzi vom aborda subiectul nunţii vintage. În ultima perioadă stilul vintage a câştigat din ce în ce mai mult teren în ceea ce priveşte tematica unei nunţi şi astfel a devenit opţiunea multor fashioniste şi nu numai. Pentru persoanele care nu ştiu exact ce înseamnă vintage, ei bine stilul face referire la perioada 1920-1970. Fiind o perioadă destul de lungă, aceasta are substiluri dar nu are rost să ne complicăm prea tare.
Astăzi vom puncta câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont în momentul în care doriţi să organizaţi o nuntă vintage.
Coloristica
La nivelul culorilor, stilul vintage este definit de culorile pastelate iar gama este destul de largă. Crem, roz, verde, lila, galben pal, albastru ca cerul sunt culorile caracteristice pentru stilul vintage dar acestea se pot combina şi cu culori mai tari atâta timp cât se respectă nişte reguli de compoziţie şi complementaritate. De exemplu rozul poate fi combinat cu verde, galbenul îl poţi alătura la mov şi lila iar cremul face casă bună cu ciocolatiu şi caramel.
Locaţia
Puteţi alege în principiu orice fel de locaţie dar locaţiile care se potrivesc cel mai bine cu stilul vintage sunt saloanele de tip ballroom cu decoraţiuni fastuoase şi candelabre. Dar şi mai potrivite decât saloanele ballroom sunt castelurile. Un castel reprezintă locaţia ideală pentru nunta de tip vintage. Acesta îţi oferă deja atmosfera de învechit care poate fi încununată de decoraţiunile cu acelaşi aer.
Invitaţiile de nuntă
Invitaţiile de nuntă pentru nunta cu tematică vintage cred că sunt una dintre cele mai speciale lucruri din cadrul nunţii. Cea mai potrivită hârtie pentru stilul vintage este cea galbenă iar în ceea ce priveşte invitaţia în sine, imaginaţia este bariera. Nimic nu este prea mult când vorbim despre vintage-ul din anii ’20 în special deci puteţi decora cu încredere invitaţiile, de la pene până la flori şi dantelă, aveţi de unde alege.
Ţinuta mirilor
Pentru ţinutele mirilor, ştim cu toţii că mireasa este în centrul atenţiei dar la stilul vintage mireasa este într-adevăr regina, deşi nici mirele nu se lasă mai prejos. Rochia de mireasă vintage se identifică în funcţie de perioadă prin culoarea bej, broderiile pompoase, paietele, perlele, silueta accentuată, corsetul, imprimeurile florale în 1960 şi în final mărgelele. Pe lângă acestea, accesorizarea este cea mai importantă. Se folosesc perlele, florile, accesoriile de pus în păr şi voalul plasă de tip franţuzesc – ochiuri mici, englezesc – ochiuri medii sau rusesc – ochiuri mari. Pentru mire se pretează un costum simplu, de preferat într-o nuanţă de gri sau maron şi cu nişte bretele specifice epocii.
Machiaj şi coafură
Machiajul stilului vintage se evidenţiază prin simplitate cu o notă provocatoare, asta înseamnă un machiaj simplu însoţit de eyeliner sau rujul roşu ca şi elemente provocator. Coafura este reprezentată de cocuri şi elemente de tip melcişor sau părul în „valuri”. La coafură se adaugă perle, paiete, pene, coroniţe, accesorii florale.
Decoraţiunile
Pentru o nuntă în stil vintage este nevoie de decoraţiuni specifice deoarece ele sunt cele care creează 80% din atmosferă. Aceste decoraţiuni le puteţi găsi la magazinele de antichităţi. Căutaţi obiecte precum cufăr, oglindă amplă de culoare aurie, obiecte din porţelan şi ţesături de mătase şi catifea. De asemenea, puteţi insera coliere de perle ca şi element decorativ, opţiunile sunt multiple în ceea ce priveşte decorul.
Florile
La nivelul florilor, stilul vintage se caracterizează tot prin simplitate. Folosiţi combinaţii din bujori, iasomie, liliac, flori de câmp, floarea mireser sau hortensii.
Avem persoane care îndrăgesc stilul vintage?
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.