Cele mai spectaculoase portrete nupțiale ale Casei Regale Britanice. God save the Queen!
Istoria Marii Britanii este caracterizată și printr-o tumultoasă viață de familie la Palatul Buckingham. De-a lungul zbuciumatei istorii britanice, oamenii au fost martori la zeci de căsnicii, unele rezultate din iubire, foarte multe zămislite din nevoia de putere, pace sau din necesitatea de influență asupra anumitor teritorii sau state.
Un lucru e cert, indiferent de motivele aflate în spatele uniunii dintre regele sau regina Marii Britanii, a prințului moștenitor sau a oricărui duce sau ducesă cu membri ai altor familii de viță nobilă (sau nu, mai nou n.red), nunțile regale britanice au captivat lumea dintotdeauna.
Încărcate cu spectacol și splendoare, evenimentele de acest tip au intrat în istorie și chiar dacă din punct de vedere istoric acestea pun un accent serios pe tradiție, de-a lungul timpului au avut loc dese schimbări și alterări ale obiceiurilor vechi de câteva sute de ani. Cu alte cuvinte, nunțile regale au progresat de-a lungul anilor.
Nunta Prințesei Margaret, în 1960, a fost prima nuntă regală televizată din istorie, rochia de mireasă a Prințesei Diana a creat un trend în familia regală care a durat mai bine de un deceniu, iar nu în ultimul rând, Meghan Markle și-a pus serios amprenta asupra obiceiurilor nunpțiale regale, spârgând diverse bariere, lucru nemaiîntâlnit de la Prințesa Diana încoace.
Portretele nupțiale au reprezentat dintotdeauna un mod în care Marea Britanie a transmis lumii întregi opulența și bunăstarea din spatele fiecărei căsnicii legate în cadrul Casei Regale Britanice. astăzi ne-am propus să vă prezentăm cele mai spectaculoase portrete nupțiale realizate de Familia Regală a Marii Britanii de-a lungul istoriei.
Cele mai spectaculoase sunt, desigur, cele de dată mai recentă. De exemplu, Prinţul Harry (33 de ani) şi Meghan Markle (36 de ani), actriță americană, vedeta serialului ‘Suits’, s-au căsătorit în mai 2018 în capela St. George din castelul Windsor, devenind duce şi ducesă de Sussex.
A fost o nuntă regală plină de culoare, într-un cadru de basm, la castelul Windsor, vechi de cinci secole. Meghan şi Harry şi-au dorit o ceremonie mai degrabă relaxată decât una solemnă. Aşa că s-au ocupat personal de organizarea evenimentului şi au pregătit elemente mai puţin obişnuite la Windsor.
Ceremonia a avut loc în capela Saint George de pe domeniul castelului Windsor și a fost oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury. Le-au fost alături 600 de invitaţi. Printre cei 600 de invitaţi s-au aflat jucătoarea de tenis Serena Williams, actorul George Clooney, soţii David şi Victoria Beckham, cântăreaţa Joss Stone şi vedeta de televiziune Oprah Winfrey. Clooney şi Williams au fost invitaţi şi la a doua recepţie – la care au participat doar 200 de persoane – de la Frogmore House.
Meghan Markle poartă o rochie marca Givenchy, iar tiara i-a aparţinut Reginei Mary, face parte din Bijuteriile Coroanei şi i-a fost împrumutată miresei de Regina Elisabeta a II-a, bunica Prinţului Harry.
Regina Elizabeta a II-a și Prințul Philip, Duce of Edinburgh, s-au căsătorit la Buckingham Palace, în Londra, în data de 20 noiembrie 1947. Cuplul rezistă și astăzi și este prezent și în fotografiile nupțiale ale celui mai recent cuplu regal.
Nunta regală a Elisabetei a II-a a fost un eveniment extraordinar, dar la câțiva ani după venea rândul prinţesei Margaret, soră mai mica a Reginei. După aventuri cu un bărbat căsătorit/ divorțat în cele din urmă Margaret a decis să devină mireasă într-un stil mare. Margaret a dorit inițial să se căsătorească cu Peter Townsend, un bărbat cu 16 ani mai în vârstă.
Pe lângă nunta lui Charles cu Diana, eveniment mondial, toate celelalte nunți petrecute în Casa Regală au fost de mult mai mică amploare.
Regina Elisabeta și soțul acesteia Philip mai au, în afara lui Charles, o fiică și doi fii.
Printesa Anne a Marii Britanii, singura fiica a Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu locotenentul Mark Phillips, pe 14 noiembrie 1973, la Catedrala Westminster din Londra. Nunta a fost una fastuoasă și mediatizată, mai ales că era prima, când Regina devenea soacră. Cei doi au doi copii, Peter Phillips (primul nepot al Reginei Elisabeta a II-a) şi Zara Phillips.
Cuplul s-a destrămat în 1989, iar în 1992 au divorţat, Prinţesa Anne recăsătorindu-se în acelaşi an, pe pe 12 decembrie 1992 cu Timothy Laurence, care în momentul căsătoriei era comandant în Marina Regală, astăzi este viceamiral.
Camilla Parker Bowles a devenit soția Prințului Charles în 2005. A câștigat doi copii vitregi, Prințul William și Prințul Harry, o soacră puternică, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și câteva titulaturi regale. După nunta cu Prințul Charles, Camilla a fost numită Alteţa Sa Regală și a primit titlul de Ducesă de Cornwall. Deși legal, ea este și Prințesă de Wales, Camilla Parker Bowles nu a folosit niciodată această titulatură din respect pentru cea care a deținut înaintea ei acest titlu – Prințesa Diana.
Când Prințul Charles și Prințesa Diana au divorțat în 1996, lui Lady Di i-a fost luată distincția de Alteţă Regală și a rămas doar cu titulatura de Diana, Prințesă de Wales. Pentru că titlul este asociat cu Prințesa Diana, Camilla a luat altul în schimb, cel de Ducesă de Cornwall (care i-a aparținut și Prințesei Diana înainte, Prințul Charles fiind și Duce de Cornwall).
Încheiem cu nunta dintre Prințul William cu aleasa sa, Kate Middleton, care a avut loc în 2011. S-au făcut multe comparații între nunta lui Kate și cea a lui Meghan, dar un lucru e cu adevărat cert. ambele ceremonii s-au bucurat de luxul și opulența cu care Casa Regală ne-a obișnuit de-a lungul anilor. Portretele de nuntă impresionează din acest punct de vedere, deoarece îmbină solemnitatea cu extravaganța.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.