Greșelile comise cel mai des la organizarea unei nunți
O nuntă perfectă din toate punctele de vedere presupune nu doar tone de efort susținut din partea tuturor celor implicați în organizarea ei, ci și o planificare atentă a fiecărui detaliu.
Meseria de wedding planner aduce satisfacții enorme, dar atrage de la sine și foarte mult stres, oboseală și eforturi logistice susținute. Tocmai din acest motiv greșelile sunt inerente, iar evitarea lor pe cât posibil garantează succesul unei nunți.
Cea mai des întâlnită? Achizițiile făcute pentru nuntă fără să existe un plan clar, bine stabilit, al cheltuielilor. În caz contrar, riscați să vă îndrăgostiți de o rochie sau de o locație pentru organizarea nunții – sau ambele, de ce nu – înainte de a vă da seama că acestea costă mai mult decât sunteți dispus să cheltuiți. Stabilirea bugetului cu viitorul soț sau soție nu este cel mai romantic lucru din lume, dar stabilirea de repere financiare înainte de începerea achizițiilor vă va ajuta să evitați stresul financiar.
O altă eroare făcută des de viitorii miri este aceea a neglijării totale a prognozei meteo și, implicit, lipsa unui plan B pentru desfășurarea petrecerii de nuntă în caz de ploaie sau vreme nefavorabilă.
Evident, acest lucru este relevant numai dacă intenționați să organizați nunta în exterior. Ați fi surprins de cât de multe cupluri se bazează pe norocul marital pentru a beneficia de o vreme perfectă. Cu alte cuvinte, ”e ziua nunții noastre,
sigur va fi soare!” nu e un principiu suficient de solid pe care se pot baza wedding plannerii care se respectă.
Există o regulă nescrisă conform căreia în jur de 10% dintre persoanele invitate la o nuntă nu vor onora invitația. Și e un principiu pe care foarte mulți se bazează atunci când întocmesc listele de invitați. Când stabiliți lista finală a invitaților s-ar putea să vă simțiți acoperiți de numărul ridicat de răspunsuri pozitive în primă instanță, însă acest număr variază.
Sunt cazuri în care numărul celor prezenți este mai mic decât cel preconizat sau, dimpotrivă, mai mare, caz în care problemele sunt mult mai mari. Penyru a evita acest tip de problemă, sfatul nostru e să mențineți lista de invitați în proporție exactă cu locația aleasă pentru desfășurarea nunții.
Trimiterea unor invitații cu o dată exactă pentru desfășurarea marelui eveniment se poate dovedi a fi o greșeală înaintea stabiliri clare a locației în care va avea loc nunta. Mulți miri se lasă influențați de aureola căsătoriei și se grăbes în a anunța data exactă a viitoarei lor nunți fără a stabili în mod clar celelalte detalii aferente, iar acest lucru se dovedește de cele mai multe ori contraproductiv.
O altă gafă făcută de unii viitori miri este aceea de a se baza pe prieteni pentru fotografiile de nuntă. Da, știm, poate părea ceva de domeniul știițifico-fantasticului, dar încă mai există multe persoane care se trezesc la finele nunții lor că tentativa lor de a economisii câteva sute de euro prin angajarea unui fotograf profesionist s-a dovedit a fi păguboasă.
Nu de alta, însă oamenii se distrează în felul lor, iar fotografiile nereușite sau care nu surprind întocmai esența nunții reprezintă un eșec probabil al întregului proces. Totodată, e extrem de important ca viitorii miri sau cei ce le organizează nunta să stabilească repere exacte pentru fotograful angajat special pentru nuntă, astfel încât să nu fie ratate clipele cele mai importante.
În încheiere, o greșeală făcută în special de viitoarele mirese și anume nepotrivirea rochiei cu locația în care are loc petrecerea.
Ca să fim mai expliciți, o rochie ruper elegantă nu se potrivește niciodată cu o nuntă tradițională sau organizată în mediul rural. E nevoie de conformitate între cele două elemente din această ecuație, rochia și locația, pentru că altfel pot rezulta efecte vizuale nedorite, care își lasă amprenta asupra dispoziției participanților la nuntă.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.