Așa DA și așa NU dacă te pregătești de nuntă. Sfaturi utile pentru viitorul mire!
Fiind bărbatul în relație nu înseamnă că printre responsabilități îți revin doar planificarea cererii în căsătorie, alegerea inelului de logodnă potrivit și cererea în sine. Aria se extinde și în planificarea efectivă nunții, care e și trebuie să fie un efort de echipă. Ajutarea partenerului e esențială, întrucât planul de nuntă poate fi extrem de stresant și nu e corect pentru partenera ta să o lași singură în aceste momente, chiar dacă ea se va arăta pasionată și extrem de entuziasmată de organizarea nunții.
AȘA NU, deci, dragi viitori miri. Lucrând împreună pentru a organiza o nuntă după propriile gusturi și așteptări va reprezenta un prim pas în luarea deciziilor împreunăm, ca și cuplu.
AȘA DA: exprimați-vă propria opinie! Au trecut zilele în care familia miresei plătește pentru majoritatea (dacă nu toate) costurile nunții. De fapt, din ce în ce mai multe cupluri își împart frățește factura de nuntă. Dacă acoperiți cel puțin o parte din costul nunții este logic să aveți un cuvânt de spus. Nu ezitați să vă împărtășiți gândurile sau să acționați ca și un veritabil „contabil” pentru a vă limita la bugetul stabilit.
AȘA NU: nu fiți rigizi cu planurile de nuntă! Planificarea nunții este stresantă în primul rând pentru că toată lumea își dorește să își îndeplinească visul unei nunți de vis. Dacă tu și partenerul tău nu ajungeți la un numitor comun când vine vorba de ideea ta de nuntă, acum este cel mai bun moment pentru a pune în aplicare abilitățile de negociere și pentru a învăța împreună cu viitoarea ta nevastă cum să iei decizii în echipă.
AȘA DA: faceți o listă a sarcinilor! Există numeroase lucruri pe care trebuie să le pregătiți înainte de nuntă: de la puncte importante, cum ar fi locul de recepție, până la detalii minore, cum ar fi culoarea fețelor de masă. Faceți o listă de sarcini de nuntă pe care să le îndepliniți și împărțiți-o între voi doi. În acest fel, este mai ușor să urmăriți progresul planificării nunții.
AȘA NU: nu uitați să vă responsabilizați prietenii apropiați! Rolul prietenilor este esențial în organizarea unei nunți ca la carte. Când aveți prea multe pe cap nu ezitați să le delegați anumite sarcini relativ ușoare, cum ar fi găsirea de locuințe pentru invitații veniți din afara orașului sau recepția lor efectivă.
E o recomandare pe care vă sfătuim să o urmați, pentru că poate să îi responsabilizeze și să îi satisfacă pe prietenii care oricum v-au fost alături de-a lungul relației cu viitoarea mireasă, iar prietenul la nevoie se ajută, vorba aceea. Doar să nu uitați să le mulțumiți cu daruri de suflet la sfârșit.
AȘA DA: scrieți-vă propriile jurăminte! Este atât de ușor să găsești niște jurăminte de nuntă hilare și romantice de pe internet în aceste zile și, deși este ok să vă inspirați din exterior, nu este niciodată o idee bună să copiați cuvintele altcuiva.
Există o mulțime de resurse online pentru a vă ajuta să vă scrieți jurămintele fără a recurge la plagiat și, oricum, nimeni nu poate exprima într-un mod mai frumos, sincer și coerent ce înseamnă relația voastră decât cei care fac parte din ea.
AȘA DA: nu uitați să luați o pauză din când în când! Planificarea marii zile implică o cantitate uriașă de efort, dar ar trebui să fie o experiență plăcută pentru amândoi.
Când dumneavoastră și viitoarea mireasă începeți să stresați pentru fiecare detaliu mic, ar putea fi timpul să faceți o mică pauză și să lăsați la o parte planificarea efectivă a nunții.
Amintiți-vă: nunțile de basm sunt minunate, dar ceea ce contează cu adevărat este angajamentul pe care îl luați unul față de celălalt și ar fi păcat ca organizarea nunții să vă îndepărteze în loc să vă apropie.
Pauzele mici și dese chiar pot fi cheia marilor succese!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.