Cât trebuie să pui în plic la nuntă și de ce criterii să ții cont?
Una dintre cele mai mari probleme întâlnite înaintea participării la o nuntă în calitate de invitat este aceea a stabilirii sumei pe care urmează să o oferi drept cadou nuntașilor. Să fim serioși, una dintre cele mai frecvent adresate întrebări în România e ”cât trebuie să pun în plic?”, iar răspunsul diferă de la o regiune a țării la alta, plus în funcție de multe alte criterii.
Vrei să afli cum stabilești suma corectă de oferit drept cadou de nuntă, fără a pune în plic nici prea mult, nici prea puțin? Te ajutăm noi cu o soluție, cel puțin estimativă!
Gradul de apropiere față de cuplul care se căsătorește este cel mai important factor în setarea sumei pe care urmează să o oferi cadou, pe lângă numărul de persoane care vor onora invitația (în cazul în care te prezinți la nuntă singur, sau însoțit de iubit/ă, soț/ie, copil/i etc n.red.). Contează și locația în care are loc nunta, de exemplu, cu cât nunta este mai modestă, cu atât suma oferită poate fi mai scăzută, asta în special în cazul în care gradul de apropiere față de nuntași nu este foarte mare. Cu alte cuvinte, dacă nunta e modestă, iar nuntașii sunt persoane oarecum îndepărtate de tine, poți plăti o sumă modică, nu e nevoie să bagi adânc mâna în buzunar.
Ziua în care are loc petrecerea este, de asemenea, un criteriu important. O nuntă organizată duminică poate fi mai scumpă decât una organizată sâmbăta, iar cu cât costurile de organizare sunt mai mari, cu atât cadourile nuntașilor ar trebui să fie pe măsura investiției acestora.
Frații, finii, verișorii sau prietenii foarte apropiați sunt doar câțiva dintre cei care se află „în prima linie” și care, ca atare, vor trebui să primească din partea ta cadouri mai consistente.
Pentru petrecerile de nuntă la care participi sub formă de „obligație”, poți aloca un buget mai mic. Totuși, atunci când stabilești contravaloarea darului de nuntă, ține cont și de veniturile tale.
Nu ai vrea ca bucuria participării la un asemenea eveniment să fie umbrită de grija banilor până la următorul salariu, conform getlokal.ro.
Am căutat pe internet o soluție estimativă și automatizată care să ne ajute să stabilim sau să estimăm suma pe care trebuie să o oferim ca și cadou de nuntă, ținând cont de toate criteriile enumerate mai sus.
Și, ca de obicei, internetul ne-a ajutat să găsim exact ce căutam!
Pe catdau.ro a fost creat un modul de calcul ce îți poate oferi o sumă foarte apropiată de ”cât se poartă” în 2019 la nunțile din România, dar și la cununiile civile, botezuri, aniversări sau alte evenimente speciale.
Vă recomandăm să-l testați și apoi să confruntați rezultatele obținute cu sumele pe care le-ați alocat pentru nunțile la care ați participat deja în acest an.
Ați plătit mai mult? Mai puțin?
Cât timp sunteți satisfăcuți de suma oferită, restul nu mai contează, dar e de bonton să oferiți o sumă ceva mai mare decât cea estimată de aplicația aceasta.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.