Cele mai cunoscute și bizare superstiții legate de nuntă
Trăim într-o lume în care tradiția populară și superstițiile se țin de mână, iar evenimentele importante din viața unui cuplu sunt piperate cu astfel de gânduri și obiceiuri ciudate uneori, care dau farmec întregii experiențe.
Am centralizat cele mai interesante superstiții legate de nuntă din întreaga lume. Suntem curioși care vi se pare cea mai bizară dintre toate!
Începem cu grecii, care obișnuiesc să mănânce migdale îmbrăcate în zahăr la nunți, împărțite de proaspeții miri tuturor invitaților. Desertul numit koufeta are o importanță simbolică aparte.
Albul migdalei simbolizează puritatea, forma de ou simbolizează fertilitatea cuplului, rigiditatea desertului duce cu gândul la rezistența căsniciei, iar zahărul are rolul de a transmite dulceața viața de cuplu căsătorit.
Superstiția merge mai departe, iar dacă printre invitații la nuntă se regăsesc și fete singure, acestea își vor vedea viitorul bărbat dacă mănâncă o koufeta!
În Sueda, părinții își ”împart averea” cu mireasa. În zona nordică a Suediei, părinții mireselor obișnuiesc să îi ofere fiicei lor câte o monedă. Tatăl îi pune în pantof o monedă de aur, în timp ce amma îi pune în celălalt pantof o monedă de argint. Acest gest simbolizează prosperitate financiară pentru mireasă pentru tot restul căsniciei sale.
Polonezii au și ei superstițiile lor de nuntă, dar noi o vom prezenta pe cea mai faimoasă. Mireasa e, practic, obligată să nu poarte pantofi deschiși la degete.
Pentru că dacă pantofii ei au degetele libere, semnifică pierderea averii la scurt timp după încheierea nunții. Și tot polonezii mai au un obicei menit să ofere o imagine de ansamblu asupra viitoarei căsnicii. Aceștia aruncă cu monede după miri și ei trebuie să le adune, iar cu cât adună mai multe, cu atât căsnicia lor va fi mai plină cu bani.
În Kenya, pe tărâm african, oamenii din tribul Maasai au o superstiție milenară, de care țin cont cu strictețe. Tatăl miresei își scuipă fiica pe cap și pe piept în momentul în care nunta se încheie și mirii se îndreaptă spre noua lor casă. Ideea din spatele acestei superstiții e că dacă tatăm miresei se comportă urât cu fiica lui, aceasta va fi norocoasă pentru tot restul vieții.
În America Centrală și de Nord, în special în unele regiuni din Mexic, miresele nu poartă veșminte albe, ci multicolore, cu multiple fundițe prinse de rochie.
Culoarea galbenă, reprezintă binecuvântarea mâncării pe timpul întregii căsnicii, de exemplu, în timp ce albastrul semnifică avuție și belșug financiar, în timp ce roșul, desigur, duce cu gândul la o căsnicie încărcată cu pasiune.
Încheiem periplul nostru pe întreg mapamondul în încercarea de a descoperi superstiții inedite la nunțile tradiționale cu India, un stat care a pus un puternic accent pe spiritualitate și pe simboluri străvechi în viața de zi cu zi, deci, evident, și în ceremonia nunții.
Miresele sunt tatuate cu hema, iar designul complex include și literele inițiale ale numelui mirelui. Dacă proaspătul soț le identifică în noaptea nunții, căsnicia va fi încărcată cu noroc.
Dacă nu le identifică, e obligat să-i cumpere nevestei un cadou. În definitiv, mireasa câștigă orice-ar fi!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.