Creează-ţi un buget de nuntă în 6 paşi
De când am început organizarea nunţii am observat că în general viitorii miri nu-şi setează un buget inainte de a-şi începe organizarea propriu-zisă. Fie se gândesc că reuşesc să pună de o parte banii pentru nuntă, fie mizează pe ajutorul din partea părinţilor. E bine să ai sprijinul familiei când vine vorba de organizarea nunţii dar chiar şi aşa, fără un buget pre-stabilit s-ar putea să ajungi să plăteşti prea mult pe unele lucruri sau să-ţi cumperi lucruri care fac parte din categoria mofturi. Aşadar, viitori miri, stabiliţi între voi sau împreună cu familia un buget estimativ al nunţii pentru a avea un punct de plecare în organizarea eficientă a evenimentului. Noi vă prezentăm 6 paşi care vă vor ajuta în crearea bugetului:
-
Sursa bugetului
Stabiliţi de la început dacă vreţi să vă faceţi nunta singuri sau dacă doriţi să vă implicaţi familiile din punct de vedere financiar. Ambele variante au avantaje şi dezavantaje, depinde de ce anume vă doriţi. În cazul în care optaţi pentru prima variantă, de a vă organiza nunta singuri, nu excludeţi definitiv ajutorul părinţilor. Dacă întâmpinaţi dificultăţi financiare, ei sunt persoanele cele mai avizate să vă sară în ajutor.
2. Cele 2 variante ale bugetului
Stabiliţi 2 variante pentru bugetului vostru. Prima variantă include costurile minime iar cea de a 2-a pe cele maxime. Ideea este de a vă încadra aproape la toate categoriile între cele două sume, minimă şi maximă.
3. Prioritizaţi cheltuielile
Faceţi-vă o listă cu cele mai importante lucruri de cumpărat şi nu tăiaţi nimic de pe listă, nunta este doar o singură dată în viaţă. Nu are rost să vă treziţi peste ani că aveţi regrete deoarece nu aţi cumpărat un lucru pe care vi-l doreaţi foarte mult.
4. Documentaţi-vă
Deoarece marea majoritate a mirilor nu a mai fost implicată în organizarea unei nunţi până în prezent, cel mai probabil că nu sunteţi la curent cu costurile anumitor servicii. De aceea, documentaţi-vă pe atotputernicul internet pentru a avea o idee despre cât costă fiecare serviciu pentru a nu plăti mai mult decât trebuie pentru un anumit lucru sau furnizor.
5. A fi sau a nu fi
A fi sau a nu fi cumpătat în ceea ce priveşte anumite lucruri din cadrul organizării nunţii? Există lucruri ieftine pe care le poţi cumpăra pentru nunta ta şi care arată la fel de bine ca şi acelea mai scumpe dar există şi anumite lucruri la care nu ar trebui să te zgărceşti pentru că diferenţa este sesizabilă. Meniul, formaţia, băutura, fotograful sunt câteva lucruri care merită bani în plus pe când invitaţiile, recuzita pentru photobooth, decorul pot fi cumpărate şi la preţuri mai mici.
6. Categoria surpriză
Lângă cele două bugete, minim şi maxim, stabiliţi câteva servicii sau lucruri ale căror costuri pot fi reduse în caz de nevoie. Dacă cumva aveţi surpriza de a nu vă încadra în buget pentru anumite lucruri cum ar fi rochia de mireasă, formaţia sau băutura, să aveţi o altă categorie de lucruri la care puteţi micşora suma de bani alocată iniţial.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.