TEMATICĂ: NUNTA PE PLAJĂ
Nunta pe plajă este după părerea mea una dintre cele mai frumoase nunți tematice. Cred că sunt puțin subiectivă având în vedere că orașul meu natal este Constanța. Dar sunt convinsă că există multe persoane care sunt de aceeași părere ca și mine și care se gândesc serios la ideea de a-și face nunta pe plajă.
Astăzi vom vorbi despre lucrurile de care trebuie să ținem cont în momentul în care ne decidem să ne facem nunta pe plajă.
- Locația
Evident locația este pe plajă dar eu mă refer la unde anume pe plajă. Cea mai ușoară opțiune este aceea de a face nunta la o locație care a închiriat o plaja așa cum sunt restaurantele din stațiunile de pe malul mării. Puteți îmbina locația de plajă cu cea de catering asigurat de restaurantul care deține plaja. Vă mai trebuie o firmă de aranjamente care să dea un plus locației cu ajutorul decorațiunilor și totul este gata. Pentru mirii care optează pentru o plajă sălbatică și care preferă să își aducă la fața locului o firmă de catering și orice altceva de care este nevoie, țineți cont de faptul că în primul rând aveți nevoie de o autorizație de la Apele Române. Toate plajele din România aparțin de ei și nu puteți face absolut nimic pe proprietate privată fără aprobare. Pe lângă acest aspect, gândiți-vă la toate lucrurile de care aveți nevoie pe o plajă sălbatică, inclusiv toalete pentru invitații voștri. Tot referitor la locație, trebuie să vă asigurați că dispuneți de un al doilea plan în cazul nefericit în care plouă în ziua nunții voastre.
2. Numărul invitaților
Luând în considerare lucrurile prezentate mai sus, pe o plajă sălbatică, fiecare invitat în plus reprezintă un cost în plus. Așadar, s-ar putea să trebuiască să vă orientați spre mai puțini invitați pentru a vă încadra în bugetul pentru nuntă. Dacă faceți nunta la o locație restaurant pe plajă și vă doriți un număr mai mare de invitați, asigurați-vă de la început că locația este suficient de mare pentru numărul vostru de invitați. Majoritatea restaurantelor de pe malul mării sunt relativ mici ele fiind folosite la nivel sezonier.
3. Decorațiunile
Aveți la dispoziție marea și plaja, de ce altceva ar mai fi nevoie? Ei bine, pentru ca nunta voastră să arate așa cum v-ați imaginat dintotdeauna, mai mult ca sigur că veți avea nevoie de o firmă de decorațiuni și de aranjamente florale care să completeze frumoasa locație aleasă de voi. Elementele specifice temei și florile colorate potrivit mării și nisipului vor fi „cireașa” de pe tortul vostru de pe plajă. Dacă nu vreți să apelați la o astfel de firmă deoarece doriți diminuarea costurilor, există pe internet o sumedenie de tutoriale despre cum să faceți singuri decorațiunile.
4. Confortul
În cazul în care aveți nuntă de zi, nu uitați loțiunea pentru soare și alte elemente necesare nunții pe plajă precum ventilatoarele cu apă pentru ca voi și invitații voștri să vă puteți distra în voie. În cazul nunții de noapte, în aceeași măsură nu uitați spray-ul împotriva țânțarilor, că tot suntem la malul mării.
5. Băuturile
Pentru că vorbim despre o nuntă pe plajă, băuturile alcoolice trebuie să existe dar cele care sunt absolut necesare sunt băuturile non-alcoolice și mai ales apa. Pe timpul zilei toride de vară, invitații voștri au nevoie de hidratare mai mult decât de alcool. Dar este o petrecere așa că și alcoolul trebuie să existe dar nu în cantități atât de mari.
Un alt articol îl voi dedica decorațiunilor pentru acest tip de nuntă tematică. Până atunci, spor la pregătiri!
P.S.: Noi vom face cununia civilă pe plajă așa că hai pe canalul meu, Our Wedding Adventure, pentru a vedea cum decurg pregătirile. Inspiră-te gratuit! 🙂
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.