TEMATICĂ: NUNTA RUSTICĂ
Nunta rustică a devenit un adevărat trend printre nunțile de afară și încetul cu încetul ajunge printre trend-urile preferate si de către români. Cu atât mai mult că țara noastră, cu multitudinea sa de forme de relief, reprezintă cadrul perfect pentru nunta de tip rustic. Și nu cumva să credeți o secundă că nunta rustică este o nuntă simplă, de la țară, deoarece aceasta creează o atmosferă feerică care te apropie mai mult de natură și de frumos.
Nunta rustică are un famec aparte și aceasta poate fi organizată destul de ușor atâta timp cât se păstrează o ordine în idei și nu se deviează de la tematică. Lemnul, sfoara și pânza de sac reprezintă elementele principale de decor iar acestea pot fi combinate cu voalul, dantela, paiele și florile simple, floarea miresei este după părerea mea cea mai bună alegere.
Locația
Pentru nunta rustică locația ar trebui să reprezinte o alegere ușoară deoarece nu este nevoie de restaurante sau corturi pretențioase. O locație în aer liber, cu iarbă verde, poate fi una ideală pentru acest tip de nuntă. Decorațiunile pe care le veți folosi vor crea atmosfera ideală rustică. Și cum niciodată nu ai siguranța vremii perfecte, ar trebui să aveți o variantă de rezervă în cazul neplăcut în care va ploua în ziua nunții voastre. Un hambar, un cort simplu sau o locație cu ruine pot fi câteva opțiuni foarte bune pentru nunta rustică.
Invitațiile de nuntă
Ca și la celelalte nunți tematice prezentate până acum, atunci când vine vorba de invitații, nunta rustică este și ea bogată în opțiuni. Lemnul, dantela și sfoara sunt 3 elemente cu care vă puteți juca în crearea invitațiilor. Iar pentru cei mai inventivi dintre voi, sunt sigură că puteți combina acestea 3 elemente și cu altele din zona tradițional-rustică.
Ținuta mirilor
Pentru nunta rustică, este evident că ținuta mirilor este una mult mai relaxată decât la o nuntă pretențioasa de tip ballroom. Mireasa poate opta pentru o rochie vaporoasă lungă dar și 3/4 la care poate adăuga diferite accesorii tematice. Iar pentru ținuta mirelui, bretelele, ciorapii în carouri, vesta și pălăria sunt accesoriile în jurul căruia se contruiește ținuta; sacoul este un element cu totul opțional pentru nunta rustică.
Machiaj și coafură
Machiajul și coafura intră în categoria simplitate și naturalețe la nunta de tip rustic. Mireasa poate opta pentru un machiaj cât mai natural și o coafură lejeră. De asemenea, ea poate adăuga în păr elemente decorative specifice iar florile câmpului sau floarea miresei sunt cele mai bune variante după părerea mea.
Decorațiunile
Decorațiunile sunt foarte importate pentru nunta rustică deoarece ele sunt cele care în proporție de 90% creează atmosfera specifică. Dacă locația este foarte ușor de ales deoarece este una foarte simplă, decorațiunile trebuie alese cu grijă dar și de această dată ne putem folosi și inspira foarte mult din natură. Putem crea atmosfera cu ceea ce găsim în natură și cu restul decorului putem completa acea atmosferă rustică.
Florile
Florile alese pentru nunta rustică trebuie să fie dintre cele mai simple. Florile de câmp se pretează perfect temei dar și florile precum floarea miresei, iasomia și liliacul păstrează și animă atmosfera rustică. Buchetul miresei este de asemenea simplu și aparent neglijent făcut, tocmai pentru a sublinia acea notă de naturalețe a temei rustice.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.